Palmhunters

Aanplanten met blote wortel

Beste plantenliefhebber ,


Waardevolle tips voor het aanplanten van bomen en struiken met blote wortel.

Nuttige tips en weetjes voor de aanplant:

Optimale groei en hergroei hangt eerst en vooral af van de kwaliteit van uw planten.Wij leveren enkel vers gerooide planten die er gezond uitzien en een goed wortelgestel met veel haarwortels hebben.Snoeien van bomen en struiken vöör de aanplant is al op de kwekerij door onze vakman uitgevoerd.

Bomen en sierheesters gaan in rust vanaf november tot begin april,het ideale moment om uw favoriete boom,struik of haagbeplanting aan te planten naar wens.
• Opgelet bij strenge vorst of sneeuw nooit aanplanten!Let erop dat de wortels nooit uitdrogen,zon en wind zijn echte boosdoeners voor de naakte wortels.
• Bij het transporteren in een open aanhangwagen wortels afdekken met zeil of doek. 
• Indien niet onmiddellijk aangeplant kan worden kan u de wortels tijdelijk inkuilen,zorg wel dat de wortels volledig bedekt zijn met grond,bij droog winterweer altijd raadzaam eens aan te gieten.

Voorbereiding voor de aanplant:

Graaf een kuil of geul voldoende breed en diep (als regel ongeveer helft groter dan wortelmassa)
Uitgegraven grond mengen met potaarde,compost of beplantingsaarde (50-50%) "opgelet geen onvoldoende verteerde compost geeft wortelverbranding"

 Het aanplanten:

Breng de wortels van de plant in de kuil of geul mooi horizontaal uitgestrekt net even diep als ze op de kwekerij stonden (plantdiepte zo'n 5 cm hoger vanaf bovenkant van de wortels)
• Vul aan met de verbeterde grond,gebruik fijn verwerkte grond die mooi tussen de wortels kan komen,dus geen harde brokken aarde.
• Druk de grond na het planten even goed aan met de voet (niet stampen)en giet zo nodig één keer goed aan met voldoende water.
• Bij aanplanten van een boom word gebruik gemaakt van een paal die zo'n 50/70 cm diep in de grond is verwerkt en zo dicht mogelijk bij de stam.De stam    bevestigen aan de paal kan met boomband of oude binnenband van fiets.

Nuttige tips en weetjes na de aanplant:

Het is het belangrijk de planten en bomen regelmatig en voldoende aan te gieten na de aanplant,schraal winterweer kan de bodem uitermate uitdrogen.
• Zodra de planten en bomen uit de winterslaap komen en beginnen te groeien (april-mei) kan u meststof geven zo'n 3 x per groeiseizoen,gebruik een samengestelde meststof (bijvoorbeeld 'blauwe korrel'),en gebruik geen meststof meer na eind augustus.
• Vraag advies indien u wenst te snoeien op termijn
Succes gewenst!

Marc Devrome
Online tuincentrum 'Palmhunters'Beoordelingen

Tevredenheidsscore: 1/5
1 stemmen, 2 beoordelingen

TevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscore

Er zijn 2 beoordelingen gevonden.

DavidVrijdag, 26 mei 2017 om 22:53

TevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscore

Extremely disappointed.
I ordered only 2 trees, and they sent me 2 different plants. I wrote them more times and they didn't reply back.
Run Away

Jens VandammeZaterdag, 8 oktober 2016 om 12:06

Beste Palmhunters

Zoals steeds correct advies,dank voor het praatje bij de levering.Ik hoorde meteen dat er kennis van planten schuilt achter die persoon,tof!
Wat gemakkelijk zeg ,alles geleverd bij mij thuis vanaf 100 euro.

Zeker tot een volgende,groetjes
Jens-Oostakker


Blog