Palmhunters

Webshop » • Fruitbomen » Diospyros kaki 'Cioccolatino' 6/8 HA C10 | Kaki-Sharon

Diospyros kaki 'Cioccolatino' 6/8 HA C10 | Kaki-Sharon

Diospyros kaki 'Cioccolatino' Diospyros kaki 'Cioccolatino'  6/8 HA C10 | Kaki-Sharon
Diospyros kaki 'Cioccolatino' Diospyros kaki 'Cioccolatino'  6/8 HA C10 | Kaki-Sharon
Stamhoogte:110 cm+kroon
6/8 cm omtrek HA (halfstam)

Boom wordt max.6M hoog

Potmaat: C10

Standplaats: zon/halfschaduw

Bijzonderheden:inheems China,Birma,Korea,Vietnam-sharon of kaki,middelgrote ronde enigszins tomaatvormige vrucht tot 200 gram,bevat geen zaden-zelfbestuivend,doch andere variëteit in de buurt geeft betere opbrengst-groeit op iedere grondsoort-non astrigente variëteit,eetbaar hard geplukt-rijpt laat op seizoen oktober,november-plukken voor de vorst-breed koepelvormige groeiwijze,dicht compacte bladerkroon-geënte variëteit 'Cioccolatino',zeer gewaardeerde kaki,zeer zoet en oranjebrons vruchtvlees-reeds vruchten jaar van de aanplant-volledig winterhard

De "Cioccolatino" variëteit is een oude en zeer productieve Italiaanse variëteit met ronde oranjegele vruchten van gemiddelde grootte. De vruchten worden eind oktober geconsumeerd. De pulp is oranje brons, zoet, niet-samentrekkend. De vruchten kunnen worden gegeten voor de nachtvorst en hebben een goede smaakkwaliteit."Non astrigente variëteit"worden de kaki vruchten van de Cioccolatino-soort hard, knapperig als een appel gegeten. Ze kunnen ook verder gerijpt worden (aan de boom of geplukt en op koele plaats bewaard) om zacht te consumeren, dan zijn ze zoeter. Het vruchtvlees van rijp fruit is erg donker, bijna chocolade en heel zoet.

Deze bladverliezende vruchtboom ( 2000 soorten cultivars )oorspronkelijk uit het Himalaya gebied en de bergen van Thailand , Japan en Korea blijkt de laatste jaren een opmars te kennen in West-Europa .Deze boom met leerachtige ovale bladeren wordt aximaal 8M hoog en bezit een open kruin .De meestal tweehuizige ( zelfbestuivend ) en in mei bloeiende ( op éénjarig hout ) bomen brengen tot 10 cm grote vruchten voort .In de herfst tot late najaar (September-Oktober-November )gelijken ze net op tomaten ( oranjerood ) en dienen ze geplukt te worden .Ook variëteiten met geel tot bijna zwarte vruchten bestaan en van rond tot peervormig . Een lichte nachtvorst kan echt geen kwaad , maar voor de vogels is tegen die tijd zo'n grote vruchten een waar feest ! ( pikken vruchten aan ) .Het grootste deel van de roodbruin gekleurde herfstbladeren is dan reeds afgevallen .De vruchten kunnen vervolgens nog maanden op een koele plaats bewaard worden , tevens zijn ze op hun best als de vruchten boterzacht worden geconsumeerd ( tannine ) .We onderscheiden echter 2 type's namelijk astrigente ( wegens wrange smaak enkel pas rijp en smakelijk als ze zacht en oranjekleurig geconsumeerd worden ) en de niet astrigente ( kunnen reeds hard en oranjekleurig worden geconsumeerd ) .Ze kunnen worden aangeplant op zowel zanderige als zwaardere grondsoorten,verlangen wel een halfzonnige tot zonnige standplaats.

€ 38,00 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  

Gerelateerde producten